Când ați curățat ultima dată coșul de gunoi
Lifestyle

Când ați curățat ultima dată coșul de gunoi?

Când ați curățat ultima dată coșul de gunoi? Dacă nu-l vezi, nu te gândești, nu-i așa?

Dacă nu-ți amintești când l-ai curățat ultima dată (sau știi că nu ai făcut-o niciodată), este timpul să adaugi o mică linie pe lista ta de lucruri de făcut!

Atunci când un dispozitiv de eliminare a gunoiului se blochează, de cele mai multe ori, veți observa mai întâi mirosul neplăcut (sau acea frunză de salată cu săpun care plutește – yikes). Vă vom arăta cum să îl curățați, astfel încât să nu mai trebuiască să vă confruntați niciodată cu mizeria și deranjul provocat de funcționarea defectuoasă a acestuia. Dacă dispozitivul dvs. de eliminare a gunoiului are probleme, am inclus și câteva modalități prin care puteți să îl depanați pentru a-l readuce în formă maximă.

Continuați să citiți și veți găsi, de asemenea, o listă de lucruri pe care să evitați să le puneți în coșul de gunoi și trucuri de întreținere regulată odată ce acesta este curat ca lacrima!

Cum funcționează un dispozitiv de eliminare a gunoiului?

Iată o scurtă prezentare generală a principalelor mecanisme implicate într-o unitate tipică de eliminare a gunoiului.

Contrar credinței populare, nu toate dispozitivele de eliminare a gunoiului de pe piață au lamele. Peretele interior al inelului de tocare are mici caneluri ascuțite. Aceste caneluri acționează ca un tocător, mărunțind tot ceea ce curge prin scurgere și ajunge în interiorul camerei de măcinare. Unitatea în sine locuiește sub chiuvetă. Are un motor mic conectat la o sursă de energie prin intermediul unui ștecher sau cablat în sistemul electric al casei dumneavoastră.

Când este pornit, motorul rotește rotorul și toacă tot ce se află în camera de măcinare (a.k.a. – locul în care nu vrei să pui niciodată mâna). Acesta taie deșeurile alimentare în bucățele mici, de obicei de 2 mm sau mai mici. Rotorul și sistemul de plăci direcționează bucățile minuscule în țevile de canalizare odată cu fluxul de apă.

Avantajele unei curățări regulate

Curățarea regulată a dispozitivului de eliminare a gunoiului este ușoară și necesită puțină sau deloc unsoare de cot. Creați și respectați un program de curățare. Metodele de curățare necesare nu necesită deloc multă muncă. Poate că de fiecare dată când vă curățați bucătăria sau frigiderul, adăugați pe listă și dispozitivul de eliminare a gunoiului.

Curățarea regulată ajută la eliminarea acumulărilor și a murdăriei, care interferează cu modul în care funcționează bine dispozitivul de eliminare a gunoiului. Dacă sunt lăsate prea mult timp, atât dispozitivul de eliminare a gunoiului, cât și țevile pot ajunge să fie grav colmatate. Curățarea regulată elimină, de asemenea, mirosurile – probabil că ați experimentat neplăcerea unui coș de gunoi urât mirositor. În plus, aceasta taie murdăria grasă și mâncarea putrezită care se poate aduna acolo, la vedere, în timp ce sunteți ocupat să faceți alte lucruri.

Ca și în cazul altor aparate de bucătărie, un pic de TLC va prelungi durata de viață a dispozitivului de evacuare a gunoiului, economisind bani și economisind deranjul înlocuirii acestuia.

Trucuri DIY pentru a obține un coș de gunoi curat

Aici ne ocupăm de rezolvarea unei înfundări care vă umple chiuveta din bucătărie cu apă – plus cum să vă faceți din nou ca nou dispozitivul de eliminare a deșeurilor. Dacă aceasta este prima dată când vă curățați dispozitivul de evacuare a gunoiului, este posibil să fie nevoie să dedicați ceva mai mult timp acestei sarcini, deoarece probabil că ar fi trebuit să fie curățat în profunzime.

Odată ce marea curățare și frecare au trecut, curățarea pe care o faceți în cadrul programului obișnuit va fi mai puțin implicată, deoarece aparatul dvs. va străluci după ce veți urma acești pași!