Un boiler stricat este o urgență pentru oricine!
Casa si gradina

Un boiler stricat este o urgență pentru oricine!

Așadar, este un boiler stricat o urgență? Pe scurt, răspunsul este da. Un boiler stricat este cu siguranță o urgență și trebuie tratat ca atare. Există câteva motive pentru care un boiler stricat este o urgență. În primul rând, poate fi o problemă de sănătate și siguranță. Dacă boilerul dvs. nu funcționează corect, atunci ar putea elibera gaze periculoase în locuința dvs., ceea ce poate reprezenta un risc grav pentru sănătatea dvs.

În al doilea rând, un boiler stricat poate fi extrem de deranjant. Nu numai că nu veți avea încălzire sau apă caldă, dar este posibil să constatați că locuința dvs. începe să se umple de aer rece, ceea ce o poate face foarte inconfortabilă pentru a trăi în ea. În cazul în care boilerul dvs. se strică, atunci cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să apelați la un profesionist de reparații de urgență boiler cât mai curând posibil.

Aceștia vor putea să evalueze problema și să vă repună în funcțiune boilerul în cel mai scurt timp. Între timp, încercați să vă mențineți casa caldă, învelindu-vă în straturi suplimentare de haine și folosind pături pentru a ține aerul rece afară.

Semne care indică faptul că boilerul dvs. ar putea fi pe cale să se stingă:

1. Boilerul dumneavoastră scoate zgomote ciudate

Dacă boilerul dvs. începe să facă zgomote ciudate, ar putea fi un semn că ceva nu este în regulă. Dacă auziți sunete de bubuituri, bubuituri sau gâlgâituri provenind de la boilerul dumneavoastră, ar putea fi un indiciu că există aer în sistem sau că presiunea apei este prea mare. Dacă auziți fluierături, ar putea însemna că există o problemă cu ventilația.

2. Lumina de aprindere continuă să se stingă

Dacă lumina aprindere continuă să se stingă, ar putea fi un semn că boilerul dvs. nu primește suficient oxigen. Acest lucru s-ar putea datora unei probleme cu ventilația sau cu coșul de fum. De asemenea, ar putea fi un indiciu că presiunea gazului este prea mică.

3. Boilerul are un ciclu scurt de funcționare

Dacă boilerul dumneavoastră pornește și se oprește frecvent, se numește „short-cycling”. Acest lucru poate fi cauzat de o serie de lucruri, inclusiv un filtru înfundat, o cameră de ardere murdară sau un nivel scăzut al apei. Ciclul scurt pune o presiune inutilă asupra boilerului dvs. și îl poate face să se strice prematur.

4. Boilerul nu se încălzește în mod uniform

Dacă observați că boilerul dvs. nu se încălzește uniform, ar putea fi un semn că arzătorul trebuie reglat. De asemenea, ar putea fi un indiciu al unei probleme la schimbătorul de căldură.

5. Există apă în jurul bazei boilerului

Dacă observați apă în jurul bazei boilerului, ar putea fi un semn al unei scurgeri în sistem. Aceasta ar putea fi cauzată de o problemă cu garniturile sau garniturile de etanșare. Dacă vedeți scurgeri de apă din boiler, este important să întrerupeți alimentarea cu energie electrică și să apelați imediat la un tehnician.

6. Boilerul prezintă semne de rugină

Dacă boilerul prezintă semne de rugină, este un indiciu că acesta începe să se deterioreze. Aceasta ar putea fi o problemă cu componentele metalice ale boilerului sau ar putea fi un semn că apa din sistem este prea corozivă.

7. Boilerul nu se aprinde

Dacă boilerul dvs. nu pornește, acest lucru se poate datora mai multor cauze, inclusiv un aprinzător defect, o cameră de ardere murdară sau o presiune scăzută a gazului. Dacă ați verificat toate aceste lucruri și boilerul tot nu se aprinde, este posibil să fie nevoie să fie înlocuit.

8. Boilerul se oprește încontinuu

Dacă boilerul dvs. se tot oprește, ar putea fi un semn că termostatul nu funcționează corect. Ar putea fi, de asemenea, un indiciu al unei probleme cu coșul de fum sau cu coșul de fum. Dacă boilerul continuă să se oprească, este important să apelați la un tehnician pentru a fi verificat.

9. Boilerul nu produce suficientă apă caldă

Dacă boilerul dvs. nu produce suficientă apă caldă, acest lucru s-ar putea datora mai multor cauze, inclusiv un nivel scăzut al apei, un arzător murdar sau un filtru înfundat. Dacă observați că boilerul dvs. nu produce suficientă apă caldă, este important să apelați la un tehnician pentru a-l verifica.

10. Boilerul folosește mai mult combustibil decât de obicei

Dacă observați că boilerul dvs. folosește mai mult combustibil decât de obicei, acest lucru se poate datora mai multor lucruri, inclusiv o cameră de ardere murdară, o presiune ridicată a apei sau o presiune scăzută a gazului. Dacă observați că boilerul dumneavoastră folosește mai mult combustibil decât de obicei, este important să apelați la un tehnician pentru a-l verifica.

Dacă observați oricare dintre aceste semne, este important să chemați un tehnician pentru a vă verifica boilerul. Ignorarea acestor semne poate duce la probleme mai mari pe parcurs.

Ingrijire

Sfaturi pentru a economisi bani și energie acasă

Worth reading...