interiorul unui apartament
Practice

Sfaturi la apartamente pentru design interior

Atunci când casa ta este decorată în așa fel încât îți satisface sufletul, chiar nu există nimic asemănător. Nu este nevoie să finalizați un program de design pentru a face treaba asta – trebuie doar să înțelegeți elementele de bază ale artei și stilului. Bineînțeles, rubrica „design interior” cuprinde totul, de la podele la tavane și fiecare cameră din casă. Așa că, dacă nu aveți o diplomă sau un contact la o firmă de design interior, poate deveni, ei bine, un pic cam copleșitor. De aceea vă aflați aici. Acest ghid detaliază tot ce trebuie să știi despre designul interior. Nu ne va răni sentimentele dacă săriți peste și mergeți direct la lucrurile bune pe care încercați să le înțelegeți chiar acum. Poți să te întorci la restul mai târziu; noi vom fi tot aici!

Estetica

Frumusețea se află într-adevăr în ochii privitorului. Versiunea ta despre ceea ce arată bine va fi diferită de opiniile celorlalți. Cu toate acestea, mii de ani de dovezi ne arată că există unele părți ale „frumuseții” care sunt atemporale. Aceste caracteristici sunt elemente ale tuturor artelor, inclusiv ale designului interior.

Acestea includ:

  • Echilibrul
  • Contrastul
  • Mișcarea
  • Modelul
  • Scala
  • Formă

Greutate vizuală

Cei mai buni designeri de interior se concentrează asupra esteticii generale, nu asupra unui singur aspect al lucrării lor. Acestea sunt principiile designului de interior, iar tot restul se bazează pe ele.

Cele 7 principii esențiale ale designului

Termenii care definesc principiile de design variază în funcție de persoană sau de afacere. Cu toate acestea, toți se raportează la aceleași definiții de bază. Aceste elemente sunt văzute și judecate în fiecare parte a artei, de la sculpturi și picturi până la modă. Haideți să vedem cum se raportează fiecare dintre ele la lumea designului interior și cum le veți folosi în casa dumneavoastră.

Echilibru

Majoritatea serviciilor de design interior vor începe și se vor încheia cu elementul de echilibru. În calitate de oameni, întreaga noastră viață pare să fie într-o stare constantă de căutare a echilibrului: muncă/viață personală, sine/familie, venituri/cheltuieli de ieșire, etc. Este logic, deci, că dacă locuințele noastre sunt dezechilibrate, nimic altceva nu pare în regulă, indiferent cât de perfect amplasate sunt sau cât de bine se îmbină culorile. Echilibrul se referă la greutatea vizuală a unui spațiu și la modul în care distribuția elementelor creează o măsură de echitate.

În artă, acest echilibru poate fi simetric, asimetric sau radial. Niciunul nu este „greșit”, atâta timp cât unul este evident.

Contrast

Ca și în cazul simetriei, totul în designul camerei dvs. trebuie să fie atractiv din punct de vedere vizual. Puteți obține acest lucru prin culoare, spațiu și formă. Modul în care puneți aceste elemente împreună determină modul în care contrastează între ele.

De exemplu, puteți avea o pernă albă și o pătură albă pe un pat așezat pe un covor alb de lux. Există o mulțime de diferențe în formă și spațiu, dar nu și în culoare. Luați același pat, aceeași pernă și aceeași pătură și puneți-le pe o podea din lemn masiv cu un covor alb de tip shag și acum aveți contrast.

Atunci când creați un contrast, luați în considerare schemele de culori și textilele în procesul de design.

Mișcare

Într-un proiect de design, mișcarea se referă la modul în care un obiect atrage privirea, nu la modul în care este de fapt în mișcare. Acest principiu adaugă interes unei încăperi. Puteți crea iluzia mișcării folosind accesorii care arată ceva în mișcare, cum ar fi o cascadă care curge. Sau folosiți modele, culori și linii în valoare egală pentru a atrage privirea și a stabili fluxul. Un mod simplu de a explica acest lucru este de a folosi un set de fotografii înrămate. Dacă toate au culori și modele similare, ochiul se îndreaptă imediat spre prima fotografie, apoi urmează linia de imagini, una câte una, până când aterizează pe ultima.

Modele

Modelele apar în natură atunci când ceva se repetă. În designul grafic, aceste repetiții se regăsesc pe un material într-o formă bidimensională. Ele sunt folosite pentru a ajusta percepția privitorului și pentru a crea iluzia unui obiect tridimensional. Aducerea corectă a modelelor în camera dvs. poate adăuga dramatism, energie și dimensiune. Este un nivel de sofisticare a designului cu care proprietarul mediu nu se deranjează, dar pe care îl veți vedea în fiecare studio de design premiat sau de înaltă clasă.

Totuși, nu trebuie să angajați un decorator de interior pentru a face acest lucru singur. Avem o mulțime de sugestii bazate pe modele aici.

Scară, formă și greutate vizuală

Noi grupăm scara, forma și greutatea vizuală împreună în design pentru că sunt inseparabile. Greutatea vizuală este modul în care un obiect atrage ochiul și interacționează cu vederea noastră. Această interacțiune este atribuită în parte scalei și formei obiectului.

Fiecare dintre ele are propriul principiu, dar se ajută reciproc atât de perfect încât, atunci când luați în considerare unul dintre ele, trebuie să le includeți pe toate în planificarea spațiului. De exemplu, un obiect mare cu o formă pătrată va părea greu din punct de vedere vizual, chiar dacă nu este așa. Curbele și obiectele înclinate par mai puțin dense. Scara contează, de asemenea, și ea. Un pat king-size într-o cameră care nu este mult mai mare decât el va domina zona. Proporția și scara sunt principii matematice care vă ajută atunci când vă planificați spațiul de locuit.

Pentru a evita copleșirea simțurilor cu prea multă greutate vizuală, nu așezați obiecte mari unul lângă altul. Separați-le cu piese de mobilier mai mici. De asemenea, nu decorați cu nimic disproporționat față de restul camerei.

Practice

Decorarea casei pentru personalitate și ocazii speciale

Worth reading...