Sfaturi pentru a economisi bani și energie acasă
Ingrijire

Sfaturi pentru a economisi bani și energie acasă

Vestea bună este că, în Europa, consumul de energie a scăzut în ultimii doi ani, ceea ce înseamnă că cerințele de producție au scăzut. Mai este încă un drum lung de parcurs pentru a atinge obiectivul de energie totală din resurse regenerabile, așa că există câteva sfaturi privind economisirea banilor și a energiei acasă, care vă pot ajuta personal să diminuați amprenta pe care gospodăria dumneavoastră o lasă asupra Pământului.

Haideți să trecem direct la subiect și să vedem cât de ușor poate fi această sarcină.

 • Lumini – Stingeți luminile atunci când părăsiți o cameră. Lăsați-le stinse dacă nu aveți nevoie de ele aprinse, cum ar fi în timpul zilei, când soarele strălucește prin ferestre.
 • Întrerupătoare de lumină inteligente – Poate fi un obicei greu de adoptat de toată lumea, așa că instalarea de întrerupătoare de lumină inteligente în toate camerele dvs. cu senzori va crea o modalitate de a reduce energia pe care o consumă luminile inutile, făcând în același timp viața un pic mai ușoară.
 • Becuri – Îndepărtați toate becurile de stil vechi, cum ar fi cele cu incandescență, și înlocuiți-le cu LED-uri sau cu variante de bază de economisire a energiei.
 • Încălzitorul de apă caldă – Majoritatea încălzitoarelor de apă caldă sunt setate la 60 de grade, ceea ce înseamnă că trebuie să fie pornite mai des pentru a menține apa din rezervor la temperatură. Reduceți-l la 48 de grade (nu coborâți niciodată sub acest nivel) pentru a economisi energie și a reduce costurile din factură.
 • Dușuri – Dușurile pot fi bune pentru mușchii dureroși și suprasolicitați, dar dacă doriți să economisiți, acesta este un loc excelent pentru a începe. Reduceți timpul în care stați la duș și reduceți apa de la caldă la călduță în timp ce vă aflați în el.
 • Vasele – Spălarea și clătirea vaselor cu apă fierbinte poate consuma mai multă energie decât vă dați seama. O mașină de spălat vase eficientă din punct de vedere energetic va consuma mai puțină energie și apă caldă, mai ales dacă dezactivați aspectul de uscare cu aer cald și le lăsați să se usuce la aer.
 • Masina de spalat – Având în vedere tehnologia avansată din industria spalatului de rufe, nu există niciun motiv pentru a spăla încărcătura medie de haine în altceva decât în apă mai rece.
 • Comparați-vă opțiunile – Doar pentru că ați folosit un singur furnizor de energie toată viața, nu înseamnă că sunteți obligat să treceți prin el. Accesați un site de comparare online, cum ar fi iSelect, și găsiți cel mai bun furnizor din zona dvs. și treceți la el dacă este necesar.
 • Instrumente – Un furnizor de energie bun va avea o prezență solidă pe internet. Acest lucru înseamnă că ar trebui să aibă câteva instrumente și videoclipuri de instruire, cum ar fi cum să citești contorul de electricitate. Dacă nu le-ați verificat încă, faceți-o, deoarece sunt pline de instrumente și informații utile.
 • Căzi cu hidromasaj – Acesta este, fără îndoială, unul dintre acele lucruri de care nu aveți nevoie, chiar dacă este minunat să le aveți. Dacă o eliminați pe a dumneavoastră, veți vedea o scădere aproape instantanee a consumului de energie și o sumă considerabilă din factura de energie. Dacă aveți nevoie să vă înmuiați din când în când, mergeți într-o locație care oferă jacuzzi pentru utilizare, cum ar fi piscina locală sau izvoarele termale.
 • Izolație – Dacă locuința dvs. este mai veche de 5-10 ani, trebuie să solicitați unui profesionist să vină să vă evalueze izolația. Dacă aceasta trebuie îmbunătățită, este mai bine să o faceți cât mai repede decât mai târziu.
 • Termostatul – Dați căldura mai încet. Dați mai încet aerul rece. Doar un singur grad face o mare diferență. Dacă trebuie, instalați o variație inteligentă pe care o puteți controla și bloca de pe dispozitivul mobil.

Există atât de multe lucruri pe care le puteți face pentru a vă reduce cheltuielile și consumul de energie electrică, încât nu pot fi enumerate toate aici. Adoptarea unor obiceiuri bune și învățarea tuturor celor din casă să urmeze aceleași practici va face ca locuința dvs. să fie cât mai eficientă din punct de vedere energetic. Cu cât gospodăria dvs. economisește mai mult în ceea ce privește consumul, cu atât facturile lunare de energie vor fi mai ieftine, așa că puneți piciorul în prag și faceți-i pe toți să respecte regulile.

Related posts
Ingrijire

Ce tip de filtru de aer sa folosești acasa?

Newsletter
Sign up for our Newsletter
No spam, notifications only about new products, updates and freebies.[mc4wp_form id="729"]