Site icon Idei Practice

Cum să vă curățați filtrul de aer de acasă

Cum să vă curățați filtrul de aer de acasă

Deținerea unei case vine cu o serie de noi responsabilități. Dacă ați locuit anterior într-un apartament, probabil că nu a trebuit să vă faceți griji cu privire la întreținerea și menținerea aparatului de aer condiționat.

Cu toate acestea, întreținerea de rutină este esențială pentru ca aparatul de aer condiționat să funcționeze la performanțe maxime. În timpul lunilor fierbinți de vară, ultimul lucru pe care îl doriți este un aparat de aer condiționat care nu vă răcește aerul. Filtrul de aer din sistemul dvs. de aer condiționat de acasă este o parte esențială pentru a menține lucrurile în bună stare de funcționare. Acest filtru trebuie curățat în mod regulat pentru a vă asigura că aerul din casa dvs. rămâne curat și sigur.

Un filtru murdar poate duce la o calitate slabă a aerului din locuința dumneavoastră, ceea ce vă poate îmbolnăvi. De asemenea, vă poate costa mii de dolari în reparații ale aparatului de aer condiționat.

Nu ați mai curățat niciodată un filtru de aer pentru casă?

Nu vă faceți griji – este mai ușor decât credeți! Am împărțit procesul în șase pași simpli pentru a vă ajuta să vă familiarizați cu filtrele de aer reutilizabile din noua dvs. locuință.

De ce trebuie să-mi curăț filtrul de aer de acasă?

Filtrele de aer sunt responsabile de prinderea contaminanților care se pot afla în aer și de împiedicarea blocării sistemului dvs. HVAC sau a altei unități de aer condiționat.

Chiar și aerul care vi se pare curat și limpede poate conține polen, păr de animale de companie, resturi de gătit și alte impurități care nu pot fi văzute cu ochiul liber.

Ați fi surprins de cât de multă murdărie și murdărie veți găsi prinsă în interiorul filtrului de aer!

Calitatea slabă a aerului

Praful și părul nu sunt singurele lucruri pe care filtrul dvs. de aer le ține departe de aerul pe care îl respirați. Resturile de substanțe chimice din spray-urile cu aerosoli, vopselele, detergenții și pesticidele folosite în interiorul locuinței dvs. pot afecta, de asemenea, calitatea aerului din casă. Dacă filtrul dvs. de aer nu este curățat în mod regulat, acesta se va înfundă, iar acești contaminanți vor continua să circule în toată casa dvs.

Calitatea slabă a aerului din casă este legată de multe probleme de sănătate nedorite. Proprietarii de locuințe care suferă de astm sau de alte probleme respiratorii prezintă un risc deosebit de ridicat de a dezvolta complicații din cauza calității slabe a aerului din casă.

Unele dintre simptomele care pot fi cauzate de calitatea slabă a aerului includ:

Creșterea costurilor de energie și de reparații

Un filtru de aer murdar poate cauza, de asemenea, probleme cu aparatul dumneavoastră de aer condiționat. Un filtru de aer înfundat nu va putea filtra în mod corespunzător aerul din locuința dvs., ceea ce va permite prafului și altor contaminanți să pătrundă în interiorul unității dvs. de aer condiționat. Acest lucru poate cauza blocarea pieselor mobile ale aparatului dvs. de aer condiționat, cum ar fi supapele și motoarele ventilatorului.

Acest lucru restricționează fluxul de aer din interiorul unității, provocând o presiune asupra sistemului și ar putea deteriora permanent aparatul dumneavoastră de aer condiționat. Dacă aparatul dvs. de aer condiționat se oprește brusc fără un motiv aparent, este posibil să se datoreze filtrului dvs. murdar.

Chiar dacă aparatul dumneavoastră de aer condiționat pare să funcționeze, este posibil să plătiți costuri suplimentare de energie din cauza filtrului murdar. Filtrele care sunt înfundate cu murdărie și resturi reduc foarte mult cantitatea de aer care circulă prin sistem, făcându-l mai puțin eficient în răcirea locuinței dumneavoastră.

Exit mobile version