Site icon Idei Practice

Ce tip de filtru de aer sa folosești acasa?

Ce tip de filtru de aer sa folosești acasa

Fiecare casă este diferită. În calitate de nou proprietar, este posibil ca filtrele de aer din noua dvs. locuință să nu fie la fel ca cele din locuința anterioară. Dacă nu sunteți sigur, este de fapt foarte ușor să determinați ce tip de filtru de aer folosește casa dvs.

Unele case folosesc filtre de aer de unică folosință. Acestea sunt filtre ușoare și ieftine, realizate în principal din pliuri de hârtie sau fibre încâlcite, care sunt concepute pentru a fi aruncate după utilizare. Multe case mai noi folosesc filtre de hârtie de unică folosință, deoarece sunt ușor de înlocuit și relativ ieftine. Pentru a verifica dacă locuința dvs. utilizează sau nu aceste tipuri de filtre, căutați orificiile de admisie a aerului situate în pereții sau în tavanul casei dvs. În casele mai vechi, este posibil să aveți nevoie de o șurubelniță pentru a deschide aceste prize de aer, deși orificiile de admisie din casele mai noi se deschid adesea cu un simplu mecanism de încuiere.

Aici veți găsi filtrele de aer de unică folosință ale locuinței dumneavoastră. Acestea vin într-o varietate de dimensiuni, dar filtrul va avea de obicei dimensiunea imprimată undeva pe o parte. Dacă nu, puteți măsura cu ușurință filtrul cu ajutorul unei benzi de măsură pentru a determina ce dimensiune va trebui să cumpărați. Înlocuirea filtrului de aer de unică folosință este la fel de simplă ca și cum l-ai scoate pe cel vechi și l-ai înlocui cu unul nou la fiecare câteva luni.

Curățarea excesului de praf și de păr de pe orificiul de aerisire cu o cârpă umedă este, de obicei, măsura curățeniei pe care va trebui să o faceți dacă locuința dvs. utilizează aceste tipuri de filtre. Puteți arunca filtrul vechi la gunoiul obișnuit.

De ce voi avea nevoie pentru a curăța un filtru de aer lavabil?

Nu va fi nevoie să cumpărați niciun echipament special sau kit de curățare pentru a curăța filtrul de aer lavabil. Procesul folosește obiecte de zi cu zi, ieftine, pe care probabil le aveți deja prin casă.

Iată de ce veți avea nevoie:

Cum îmi curăț filtrul de aer?

După ce ați localizat filtrul de aer condiționat lavabil al casei dvs. și ați adunat consumabilele necesare, urmați acești șase pași simpli pentru a vă curăța filtrul de aer:

1. Opriți aparatul de aer condiționat

Dacă lăsați sistemul de aer condiționat în funcțiune în timp ce vă aflați în procesul de curățare a filtrului, acesta va atrage excesul de praf în ventilator și în motor. De asemenea, va face ca aerul nefiltrat să circule în jurul casei dumneavoastră.

Pentru a preveni acest lucru, opriți aparatul de aer condiționat pentru câteva minute în timp ce finalizați sarcina.

2. Deschideți orificiul de admisie și scoateți filtrul

Deschideți capacul filtrului de aer folosind zăvoarele situate lângă marginea orificiului de aerisire. Dacă gura de aerisire este fixată cu șuruburi, folosiți o șurubelniță pentru a deșuruba șuruburile și apoi puneți-le într-un loc sigur.

În multe locuințe, capacul de aerisire poate fi amplasat pe tavan. Folosiți o scară cu trepte sau un scaun robust pentru a ajunge la gura de aerisire, dacă este necesar.

Dacă au trecut mai mult de șase luni de când ați curățat filtrul de aer, sunt șanse ca acesta să fie acoperit de praf, murdărie și murdărie. Așa știți că este gata să fie curățat! Dacă sunteți sensibil sau alergic la praf, polen sau păr de animale de companie, este posibil să doriți să purtați o mască pe nas și gură în timpul acestui pas.

3. Aspiră praful din filtru

Dacă există mult praf în exces pe filtru, scoateți-l afară sau într-o altă zonă bine ventilată. Scuturați filtrul într-un coș de gunoi sau într-o pungă de gunoi pentru a scăpa de tot praful de pe partea exterioară a filtrului. Acest lucru va contribui la o aspirare mai ușoară a filtrului.

După ce ați făcut acest lucru, folosiți accesoriul perie de pe aspirator pentru a aspira resturile solide din filtrul de aer. Asigurați-vă că folosiți accesoriul perie, mai degrabă decât să folosiți doar furtunul, care poate deteriora filtrul. Folosiți perii de pe accesoriul periei pentru a îndepărta ușor orice resturi care ar putea fi blocate în filtru.

4. Folosiți o soluție de curățare din oțet și apă

În chiuveta dvs. sau într-o găleată mare, amestecați o soluție de o parte oțet alb distilat la o parte apă caldă. Puneți filtrul în amestec și lăsați-l să se înmoaie timp de aproximativ o oră. Acest lucru va ajuta la îndepărtarea oricăror particule rămase pe filtru.

După o oră de înmuiere, clătiți filtrul până când apa curge limpede. Folosiți apă curată, cu presiune scăzută atunci când clătiți pentru a evita deteriorarea filtrului de hârtie.

Dacă filtrul dvs. nu era foarte murdar, este în regulă să săriți peste acest pas.

5. Uscați complet filtrul de aer.

Un filtru uscat este mult mai important decât ați putea crede. Tot excesul de apă trebuie să se evapore, iar filtrul dvs. trebuie să fie complet uscat înainte de a-l pune din nou în ventilator.

Praful și resturile din aerul din locuința dumneavoastră se vor lipi de un filtru umed. Acest lucru poate cauza înfundarea filtrului. Un filtru umed poate duce, de asemenea, la acumularea de mucegai și mucegai, ceea ce poate reprezenta un risc grav pentru sănătate. Lăsarea filtrului să se usuce la soare sau în fața unui ventilator îl va ajuta să se usuce mai repede.

Exit mobile version